POSJET KORISNIKA DOMA ZA ODRASLE OSOBE BJELOVAR

422

Štićenici Doma za odrasle osobe Bjelovar posjetili su Stalni postav Domovinskog rata. Korisnike, u pratnji ravnateljice Sonje Pastuović i radnog terapeuta Nikole Pratmenema, ugostio je predsjednik Društva za očuvanje hrvatske vojne tradicije Marin Sabolović.

 

Sabolović je pozdravio štićenike u ime svih članova Društva i zahvalio se na njihovom dolasku. Iskazao je potrebu za emancipacijom društveno ugroženih skupina, a nositelji te emancipacije mogu biti upravo udruge civilnog društva koje u okviru svakodnevnih aktivnosti trebaju biti na korist svim građanima sredine u kojoj djeluju.

 

 

Štićenici Doma za odrasle osobe postavljali su brojna pitanja, neki su neposredni sudionici događanja iz vremena Domovinskog rata, no zaključak je kako će se rado vratiti u prostorije muzejskog postava. Društvo će ih rado ugostiti, kao i sve Bjelovarčanke i Bjelovarčane, sve žitelje Bjelovarsko-bilogorske županije i sve zainteresirane na adresi Andrije Kačića Miošića 16, Bjelovar (ulaz u dvorištu) svakoga utorka i četvrtka od 18 do 19 sati.

 

(Fotografije – portal Zvono.hr)