Jačanje poslovanja društvenih poduzetnika – faza I

Najava za Tjedan društvenog poduzetništva organiziran u sklopu provedbe projekta UP.02.3.1.03.0131 „Društvenim poduzetništvom do osuvremenjivanja muzeologije hrvatske vojne baštine” koji se financira sredstvima Europskog socijalnog fonda u okviru Poziva „Jačanje poslovanja društvenih poduzetnika – faza I.“

S ciljem informiranja javnosti o aktivnostima koje se provode u sklopu provedbe projekta„Društvenim poduzetništvom do osuvremenjivanja muzeologije hrvatske vojne baštine” u razdoblju od 28.4.2022. do 30.4.2022. godine održat će se konferencija i 3 strukturirana sastanka o važnosti, specifičnostima i utjecaju društvenog poduzetništva s ciljem povećanja vidljivosti društvenog poduzetništva.

U sklopu provođenja aktivnosti projekta kroz želi se potaknuti svijest o važnosti društvenog poduzetništva kao poslovanja koje uz ekonomsku stvara i dodatnu društvenu vrijednost kroz zapošljavajnje ranjiivih skupina na projektnim aktivnostima. Osobe s invaliditetom, žene i branitelji ranjive su skupine te su stoga i teže zapošljive, iako posjeduju bogate vještine i sposobnosti. Ovim projektom se želi osnažiti svijest o zapošljavanju ranjivih skupina te jačanjem njihovih kompetencija, znanja i vještina aktivnim sudjelovanjem na radionicama, edukacijama, studijskim putovanjima kako bi dobili znanje koje će im poslužiti za samostalan ulazak u poduzetištvo.

Navedeni događaji održat će se na adresi Barutanska 10 u Galeriji Muzeja Operativne zone i Zbornog područja Bjelovar u razdoblju od 28.4.2022. do 30.4.2022. godine.