ODRŽANA KONFERENCIJA „DRUŠTVENO PODUZETNIŠTVO – JUČER, DANAS, SUTRA“

Tijekom provedbe projekta „Društvenim poduzetništvom do osuvremenjivanja muzeologije hrvatske vojne baštine“ UP.02.3.1.03.0131, ukupne vrijednosti projekta 1.018.147,10 kn od čega EU sufinanciranje projekta iz Europskog socijalnog fonda iznosi 85%, Društvo za očuvanje hrvatske vojne tradicije zaključno s konferencijom „Društveno poduzetništvo – jučer, danas, sutra“ završilo je „Tjedan društvenog poduzetništva“.

U okviru elementa „Povećanje vidljivosti društvenog poduzetništva“ održana su tri strukturirana sastanka i konferencija, a kao zaključak elementa izrađen je Akcijski plan kao zaključak aktivnosti provedenih u okviru povećanja vidljivosti.

Tijekom strukturiranih sastanaka i konferencije obrađene su teme poput iskustva poslovanja Društva očuvanja hrvatske vojne tradicije i udruge Obnova kao društvenih poduzetnika, analiza strateškog i pravnog okvira društvenog poduzetništva u Republici Hrvatskoj s pregledom primjera dobre prakse već postojećih društvenih poduzetnika u Hrvatskoj te provedba Akcijskog plana i uključivanje novih dionika u suradničku mrežu. Konferencija „Društveno poduzetništvo – jučer, danas, sutra“, održana 30. travnja, završetak je elementa „Povećanje vidljivosti društvenog poduzetništva“, moderator konferencije je Hrvoje Švalek.

Konferencija se je prenosila na tri lokacije, tj. paralelno iz Galerije Muzeja OZ i ZP Bjelovar Društva za očuvanje hrvatske vojne tradicije, iz caffe galerije „Institut“ Udruge Obnova i putem aplikacije Zoom, a konferencija je okupila 50 sudionika. Cilj konferencije bio je, uz opći pregled Društvenog poduzetništva, pregleda strateškog razvoja društvenog poduzetništva u Republici Hrvatskoj i primjera dobre prakse, podijeliti iskustva Udruge „Obnova“ koja je u drugoj godini provedbe projekta društvenog poduzetništva i Društva za očuvanje hrvatske vojne tradicije koja provodi projekt Društvenog poduzetništva u razdoblju 2021.-2023.

Sredstvima projekta „Društvenim poduzetništvom do osuvremenjivanja muzeologije hrvatske vojne baštine“ Društvo za očuvanje hrvatske vojne tradicije digitaliziralo je novootvoreni muzejski postav na Barutani, a uz digitalizaciju interaktivnim pristupom predmetnim je projektom omogućena dopuna sadržaja. Podsjećamo, Muzej OZ i ZP Bjelovar otvoren je za posjetitelje srijedom, četvrtkom i petkom od 18 do 20 sati, pozivamo sve da posjete muzejski postav i podrže rad Društva za očuvanje hrvatske vojne tradicije.

Sadržaj teksta isključiva je odgovornost Društva za očuvanje hrvatske vojne tradicije.